Hruškovo-makový koláč

Hruškový koláč z kokosovej múky a mletého bieleho maku bez lepku.

Hruškovo-makový koláč

Na hruškovo-makový koláč 
bez lepku budeme potrebovať

  • 4 hrušky, ktoré je potrebné pokrájať na kocky,
  • 1 veľký hrnček mletého bieleho maku,
  • 3 PL kokosovej múky,
  • 2 PL pohánkovej múky,
  • 1/4 roztopeného masla,
  • 4 žĺtka - je potrebné vyšľahať zvlásť,
  • 4 bielka - je potrebné vyšlahať zvlásť a pridať na záver
  • 2 PL medu,
  • menšia šálka vlažnej vody (na zrednutie cesta),
  • 1 KL sódy bikarbóny,
  • škorica.

Postup prípravy koláča

Všetky sypké časti ako je pomletý mak, pohánková či kokosová múka zmiešame dohromady. Roztopené maslo, vyšľahané žĺtka, med a postupne vodu pridávame do zmesi. Následné primiešame tuhý sneh z bielok a sódu bikarbónu. Misu na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme kokosovou múkou. Pripravené cesto vylejeme na misu a následne poukladáme pokrájané hrušky. Pečieme podľa potreby a typu rúry, cca 180°C  20-30 min.

Hruškový bezlepkový koláč servírujeme

Koláč necháme vychladnúť, potom ho nakrájame a môžeme podávať s vyšľahanou smotanou a posypanou škoricou alebo podľa chuti.