Zdravá lieskovo-oriešková nátierka, ktorá by nemala chýbať v žiadnej zdravej domácnosti vás ohúri svojou výraznou ošieskovou chuťou. Táto domáca verzia nutelly na rodziel od tej komerčnej neobsahuje žiaden palmový olej či prebytočné jednoduché sacharidy. Môžete ju využívať iba tak na maškrtenie alebo k palacinkám.
Na prípravu domácej nutelly potrebujeme:
plný hrnček lieskovcov, ktoré je potrebné pred rozmletím upiecť na papieri v rúre (max. 10 min. na 170 stupňov) tak, aby z nich zliezla šupa
roztopenú čokoládu s vysokým podielom kakaa (70-80%), ak nutellu robíte hlavne pre deti, tak môže obsahovať aj nižší podiel kakaa
kokosový tuk 3PL
2 PL kakaa
3 PL kakaového masla (nemusí byť)
vanilkový cukor (ja používa ten z DM)
malá štipka soli
Nátierku je potrebné uchovávať v chlade. Vzhľadom na veľmi príjemnú chuť i tak dlho v zásobe nevydrží.
túto lieskovo-orieškovú nátierku môžu konzumovať aj vegáni