domáce slivky a jablká, mletý mak, škorica, med, škoricový cukor,
nasekané mandle a orechy.
Postup prípravy pšenovej kaše
Pred samotnou prípravou je potrebné pšeno aspoň dvakrát prepláchnuť teplou vodou. Prepláchnuté pšeno začneme variť na miernom ohni cca 10-15 min. v mlieku to ktorého pridáme maslo. Dochutíme medom alebo škoricovým cukrom, ak je potreba vyššej sladivosti. Takáto kaša sa dá použiť s akýmkoľvek ovocím ako raňajková verzia namiesto ovsenej kaše ešte pred samotným zapečením. V prípade, že chceme zo pšenovej kaše spraviť hlavný chod postupujeme ďalej.
Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú som vytrela maslom. Na spodnú vrstvu vylejeme čast pšenovej kaše. Druhú časť si necháme na vrchnú vrstvu.
Pri vytváraní stredného poschodia vychádzame z vlastných chutí, môže tam ísť čokoľvek. Ja som si pripravila makovú plnku ako na bežnú makovú štrúdlu. A zvlásť na panvici som rýchlo opiekla na kocky nakrájané slivky, jablká spolu s mandľami a nasekanými orechami. Na prvé poschodie tak vylejeme makovú plnku a pripravenú ovocnú zmes. Pridáme zvyšok pšenovej kaše a posypeme nasekanými orechami a škoricou.
Pečieme asi 10-15 min., podávame ako hlavný chod vhodný bezmäsitý chod.