Pripravujte smoothie prevažne z lokálnych potravín.
Znažte sa pomerne často konzumovať ovocie, ktoré práve dozrieva na našom území. Slovenko ponúka dokonalé dary v podobe bobuľového ovocia - jahody, maliny, čučoriedky, černice, ktoré sú bohaté na antioxidatny, v čase maximálnej sezóny je vhodné si toto ovocie spracovať mrazením, čím sa dokážu zachovať potrebné živiny a môžete tak pripravovať smoothie i mimo sezóny aj počas zimného obdobia.
Po vymixovaní je potrebné smoothie vypiť!!!
Prečo? Vitamín C rýchlo oxiduje. Ovocie a zelenina je bohatá na vitamín C alebo kyselinu askorbovú, ktorá porušením plodu napr. mixovavaním rýchlo oxiduje na kyselinu dehydroaskorbovú. Obe kyseliny majú rovnaké VITAMÍNOVÉ účinky, avšak majú iné vlastnosti napr. pri ohrievaní, kde kyselina dehydroaskorbová nie je tepelne stála a mení sa na iné neúčinné zložky.