Bryndza obsaju veľa bioaktívnych látok, ktoré sa však zachovávajú iba v surovom mlieku, pripisujeme jej tak veľký význam z hľadiska výživy. Tradičná slovenská bryndza je zaraďovaná medzi potraviny s antisklerotickým účinkom, obsahuje dvojnásobný podiel vápnika s porovnaním s kravským mliekom. Srvátkové bielkoviny obsiahnuté v žinčici majú antimikrobiálne účinky. Obsahuje vysoký podiel konjugovanej kyseliny linolovej CLA, ktorá zabraňuje ukladaniu tukov a má protirakovinové účinky.
Suroviny na polievku
obsah sa pripravuje
Potrebujete poradiť a neviete si vybrať službu?
Rada vám pomôžem vybrať najvhodnejšiu službu pre váš konkrétny problém, či už ide o diagnostiku, konzultácie, stravovacie plány alebo coaching. Kontaktujte ma a spoločne nájdeme efektívny spôsob, ako dosiahnuť vaše ciele a zlepšiť váš životný štýl.