Rizoto s čiernymi hríbami

Chuťovo zaujímavé rizoto pre milovníkov húb s použitím lievika trubkovitého tkz. korenistej huby, ktorú môžete nájsť v období od konca leta počas celej jesene prevažne v zmiešaných či v listnatých lesoch. Lievik trubkovitý je vhodný na sušenie, drvanie a výrobu korenín na dochucovanie pokrmov.

Rizoto s čiernymi hríbami

Ingrediencie na prípravu rizota

  • ryža na rizoto, maslo
  • hrášok, pór, cesnak
  • kozí syr, muškátový oriešok, koreniny podľa chuti

Postup prípravy

nakrájaný pór a cesnak speníme na masle, pridáme ryžu, ktorú dusíme do zmäknutia, pridáme hríby, ktoré boli predtým namočené vo vode. Všetko spolu zmiešame. Na vrch použijeme kozí syr alebo iný syr podľa chuti a možnosti.