Banánovo-ovsená kaša s orechami

Ovsené vločky sú bohaté na vlákninu, ktorá podporuje perilstaltiku čriev. Obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny okrem tryptofánu a sú bohaté i na vitamíny zo skupiny B. Ovsenú kašu zbytočne nesladíme, nakoľko je nasladlá. K sladeniu používame hlavne ovocie, ktoré okrem iného obsahuje vlákninu a hydrofilné vitamíny.

Banánovo-ovsená kaša s orechami

Na  banánovo-ovsenú kašu budete potrebovať

  • ovsené vločky - 3 PL
  • 2 menšie zrelé banány, ktoré popučíme vidličkou,
  • 1/2 malého bieleho jogurtu,
  • ďatle, ktoré posekáme na malé kúsky,
  • škoricu a štipku kokosového cukru,
  • vlašské orechy na posypanie.
100 g ovsených vločiek obsahuje
lipidy (celkové)6,9 g
z toho kyselina palmitová0,94
z toho kyselina linolová - omega 6 MK2,56 g
z toho kyselina linolénová - omega 3 MK0,09 g
bielkoviny (hrubý proteín)13 g
sacharidy (celkové)68 g