Zdravé Vianočné medovníky

Ozdravená verzia Vianočných medovníkov bez pridané cukru a s rôznou kombináciou múk takmer bez lepku, s obsahom rutínu, vlákniny i vitamínov skupiny B.

Zdravšia verzia Vianočných medovníkov bez pridaného cukru

Na prípravu zdravšej verzie Vianočných medovníkov budeme potrebovať:

  • 150 g pomletých ovsených vločiek,
  • 2 PL (kopcovité) - pohánkovej múky, amarantovej múky, kokosovej múky a špaldovej celozrnnej múky,
  • 2 vajíčka + troška na potretie,
  • 3 PL domáce medu, ktorý pridáme do 100 g roztopeného masla,
  • 1 KL bezfosfátového prášku do pečiva
  • zmes medovníkového korenia + škorica,
  • orechy na ozdobu.

Postup:
Cesto necháme odležať minimálne 1 hodinu v chlade. 
Pečieme cca 10-15 minút pri teplote 180 °C.
Podávame s teplým bylinkovým čajom.