Nutričný špecialista
Ing. Pastrnáková Jana
Poradňa výživy a prevencie nadváhy
Topoľčany OC MIKÁDO
Chcem sa poradiť o stravovaní
Bioimpedačnou váhou InBody120
Chcem sa poradiť o stravovaní
Zdravý deň pre zamestnancov
Články o potravinách
mesačné programy s online podporou
Objednaj sa na vstupnú konzultáciu
s dipl. Nutričným špecialistom
+ 421 949 225 203
a meranie na váhe Inbody
(60 minút)
Antioxidant je takzvaný “lapač voľných radikálov", zjednodušene povedané ide o látku, ktorá chráni biologické štruktúry pred poškodením voľnými radikálmi. Z chemického hľadiska ide molekulu, ktorá ma voľné, nespárené elektróny a tie odovzdá radikálu, čím ho neutralizuje a zabráni tak oxidácii biologickej štruktúry.
Proso siate spoločne s ryžou, kukuricou, pohánkou či láskavcom patria medzi obilniny teplého pásma, ktoré majú vo výžive ľudí významné postavenie. Sú zložkou nielen potravy pre ľudí, ale aj hospodárske zvieratá. V dávnej minulosti patrilo proso medzi potravinu, ktorú konzumovali predovšetkým chudobnejší obyvatelia Európy.
Vedeli ste, že priemerný Slovák vypije za rok 16 litrov vína?
Konzumácia alkoholu patrí podľa WHO medzi najčastejšie rizikové faktory poškodenia zdravia. Dochádza k rozvoju mnohých nežadúcich zdravotných následkov, vrátane alkoholizmu, poškodenia pečene a rôznych druhy rakoviny.
Životný štýl, zdroje a kvalita potravín, aktívny i neaktívny pohyb, životné prostredie i sociálne zázemie
zasahuje do kvality našich životov, pričom samotné stravovanie ho môže značne ovplyvniť.
Preto je potrebné venovať väčšiu pozornosť kvalite potravín ktoré konzumujeme.
pretože pôda bohatá na organické živiny je základom produkcie zdravých potravín.